zaterdag 28 december 2013

Donna Hay: Baba ganoush en erwten-koriander dip

Met kerst heb ik het nieuwe boek van Donna Hay gekregen.  Fresh en Light,  en dat kun je wel zeggen als je er doorheen bladert. Wat een heerlijke lichte en vooral gezonde recepten.  Ik zal eerdaags nog ingaan op de inhoud van het boek. Ik kon niet wachten met koken en heb vast 2 gerechten gemaakt. 





Baba ganoush. 
Dit is een aubergine dip uit het Midden Oosten. Eet het bijvoorbeeld bij de borrel met turks brood of bij pitabroodjes met gyros. Ik denk dat het ook heerlijk is op een cracker of rijstwafel. 

Ingrediënten
1 middelgrote aubergine
1 kleine teen knoflook,  geperst
70 gram dikke yoghurt (ik gebruikte Griekse)
1 el citroensap
2 tl tahin
Zeezout en versgemalen zwarte peper

Leg de aubergine op een bakplaat onder de hete grill. Grill tien minuten aan iedere kant of tot het vel zwart is en het vruchtvlees zacht is. Laat afkoelen.  Pel de aubergine en gooi de schil weg. Draai de aubergine, knoflook,  yoghurt,  citroensap,  tahin,  zout en peper in een keukenmachine glad. 

Doperwten en koriander dip.
Deze dip, in het boek een hummus genoemd, kun je op verschillende manieren eten. Natuurlijk heerlijk op een stukje stokbrood maar het lijkt me ook weer heerlijk op een rijstwafel. 

Draai in een keukenmachine 60 gram gebalanceerde diepvries doperwten,  een handje fijngehakt korianderblad, 1 el tahin, 1 el citroensap,  1/2 el water, 1/2 teen knoflook en verse peper en zout tot een grove massa. 

Ik serveer er krokante tortillawraps bij. Deze heb ik even krokant laten worden in de oven. Ook heb ik er bleekselderij bij om te dippen. Wat een heerlijke combinatie. 





Geen opmerkingen:

Een reactie posten