dinsdag 10 december 2013

Kipgoulash met rijst

Goulash, een echt wintergerecht. Heerlijk met runderlappen, uurtje of drie op het vuur...Vandaag een makkelijke variant, met kip!
Bron: Ohmyfoodness

Ingredienten voor 2-4 personen 
400 gram kipfilet
1 blik tomatenblokjes (400 gram)
100 gram (kastagne)champignons 
1 ui 
Een gele en een rode paprika
2 theelepels paprikapoeder 
1 theelepel gedroogde tijm 
200 milliliter kippenbouillon 
2 eetlepel crème fraîche 
peper en zout

1. Snijd de kipfilet in blokjes en bak ze in een klein beetje olijfolie rondom goudbruin.  Breng de kip op smaak met zeezout en peper.
2. Snipper de ui, snijd de champignons in plakjes en snijd de paprika in blokjes. Bak deze mee met de kip tot ze bijna zacht zijn.
3. Voeg de paprikapoeder en de tijm toe en roer het geheel goed door. Laat een minuut of twee meebakken.
4. Voeg de tomatenblokjes en de kippenbouillon bij de groenten en de kip en breng het geheel aan de kook. Draai het vuur laag en laat de goulash 25 minuten zachtjes doorkoken zonder deksel op de pan. Laat de saus op deze manier indikken tot het de gewenste dikte heeft bereikt. Blijft de saus te dun? Voeg dan een maïzena-papje van één eetlepel maïzena en twee eetlepels water toe en roer alles goed door.
5. Roer vlak voor het serveren de crème fraîche door de goulash en serveer met (zilvervlies)rijst.

Ooh lekker voor kinderen!



Geen opmerkingen:

Een reactie posten