dinsdag 21 januari 2014

Kabeljauw in zoetzure saus

Mijn voornemen om meer vis te eten gaat goed. Er zijn zo ontzettend veel recepten met vis te vinden. Voor ieder wat wils. Deze week was de verse kabeljauw bij de Plus in de aanbieding.  Tijd om er wat lekkers mee te maken. Dit recept komt van www.ohmyfoodness.nl. Ik heb er zelf wat gele paprika aan toegevoegd omdat ik de groenten toch wel mis in dit recept. Rode paprika kan natuurlijk ook. Prei zal denk ik ook lekker smaken.

Voor 2 personen
200 gram kabeljauwfilet
1 kopje basmatirijst
4 eetlepels bloem
1 eetlepel paprikapoeder
1 rode of gele paprika in reepjes
3 eetlepels zoete chilisaus
1 eetlepel rijstazijn
½ eetlepel vissaus
100 ml mango/passievrucht smoothie (Bijvoorbeeld van de Plus)
2 theelepels suiker
peper en zout
verse peterselie of koriander

1. Snijd de kabeljauwfilet in repen van ongeveer een centimeter breed. Doe de bloem in een kom en voeg hieraan peper, zout en de paprikapoeder toe. Wentel de vis door de bloem en zorg ervoor dat ieder reepje goed bedekt is.

2. Doe de inhoud van het kopje rijst in een pannetje en voeg hier vervolgens twee kopjes kokend water aan toe. Breng het geheel aan de kook, draai het vuur laag en doe de deksel op de pan. Kook de rijst gaar tot al het vocht is opgenomen. Je kunt de rijst ook op de normale manier bereiden.

3. Verhit een beetje olijfolie in een koekenpan en bak de vis in ongeveer vier minuten gaar. Voeg de paprika toe en bak ongeveer 3 minuten mee. Roer niet met een lepel. Schud met de pan, zoals je een pannenkoek omgooit, om te voorkomen dat je vis uit elkaar valt.



4. Doe de chilisaus, rijstazijn, vissaus en de smootie in een pannetje en breng het geheel zachtjes aan de kook. Laat ongeveer vier minuten zachtjes doorkoken tot alle ingrediƫnten goed met elkaar gemengd zijn en de saus warm is. Voeg dan de suiker aan de saus toe en kook het geheel nogmaals een minuut of twee zachtjes door.

4. Schep de rijst op het midden van een bord, leg hier de vis bovenop en giet de zoetzure saus over de vis. Garneer het geheel met blaadjes verse peterselie of koriander.






Geen opmerkingen:

Een reactie posten