zaterdag 22 februari 2014

Bami goreng met garnaaltjes

Er zijn veel verschillende recepten voor bami goreng. Ook in de supermarkt vind je enorm veel kruidenmixen en boemboes. Dit recept is zo ontzettend lekker en makkelijk, dit moet je een keer proberen.

Ingredienten voor 4 personen
1 pak mie à 400-500 gram, gekookt en afgekoeld
1 grote ui, fijn gesnipperd
2 tenen knoflook, gesnipperd
100 gram magere bacon, in stukjes gesneden
1 bakje hamblokjes of hamreepjes
100 gram roze gekookte garnaaltjes
1 kippenbouillontablet
1 tl trassie
1 volle tl sambal oelek
150 gram diepvriesdoperwten
1 ei

Kook de mie. Spoel hem goed af en meng met wat zonnebloemolie om plakken te voorkomen. Laat de mie goed afkoelen.
Verhit 3 el olie in een wok. Fruit de gesnipperde ui en knoflook even aan. Voeg de bacon en de sambal toe en laat 4 minuutjes meebakken. Voeg de garnaaltjes en de ham toe en laat 4 minuutjes meebakken. Verkruimel de trassie en het bouillonblokje erin en meng goed.
Als de trassie en het bouillonblokje is opgelost voeg je de diepvriesdoperwten toe. Bak een minuut of 3 mee en voeg dan de mie toe. Bak lekker even een paar minuutjes mee. Roer vlak voor het serveren een geklutst ei erdoor en meng nog even goed.



Lekker bij een rijsttafel! Serveer er bijvoorbeeld gebakken uitjes, atjar en een loempia bij. Eet smakelijk!





Geen opmerkingen:

Een reactie posten