vrijdag 7 maart 2014

Home made satesaus


Vandaag deel ik met jullie een recept voor een eenvoudige satésaus. Ik heb alle ingrediënten eigenlijk altijd wel in huis.  Easy toch? En echt heerlijk!
Dit recept is voor 2 personen.

3 eetlepels Calvé pindakaas
halve ui, fijn gesnipperd
2 tenen knoflook, gesnipperd
3 scheutjes ketjap manis
1 theelepel laos
1 theelepel djinten
2 theelepels djahe
2 theelepels ketoembar
halve theelepel trasi
2 theelepels sambal
halve eetlepel bruine basterdsuiker
lauwwarm water

Schep de pindakaas in een steelpannetje. Roer hier de ui en de knoflook door. Voeg een scheutje lauwwarm water toe. Lauwwarm water mengt beter dan koud water. Roer alles goed door elkaar. Zet het vuur heel zachtjes.

Voeg een scheutje ketjap toe en voeg achtereenvolgens van alle kruiden een theelepel: loas, djintan, djahé, ketoembar, sambal en trasi. Roer dit alles goed door elkaar. Voeg daarna de bruine basterdsuiker toe en roer dit erdoor.

Meestal maak ik het af met nog een scheutje water en ketjap om de saus wat vloeibaarder te krijgen en nog een laatste theelepel sambal voor extra een scherpe twist. Proef of je tevreden bent.

Vindt je de saus te dik? Je kunt hem gewoon dunner maken met lauwwarm water.




Geen opmerkingen:

Een reactie posten