zaterdag 1 maart 2014

Lasagne florentine

Ingrediënten
350 gram rundergehakt
1 blikje tomatenblokjes
1 teen knoflook
1 kleine ui
1 verkruimelde vleesbouillontablet
2 theelepels suiker
2 theelepels gedroogde oregano
1 blaadje laurier
450 gram diepvries (blad) spinazie (ontdooid) of 750 gram verse spinazie even voorgekookt en heel goed uitgelekt
2 eieren (los geklopt)
2 eetlepels paneermeel
peper, zout, nootmuskaat
1 zakje mozzarella (uitgelekt en in kleine plakjes gesneden)
1 pak lasagne bladen (hoeveelheid afhankelijk van de schaal)
100 gram geraspte jong belegen geraspte kaas
3 dl melk
70 gram boter
70 gram bloem
peper, zout
nootmuskaat

1. GEHAKTSAUS
Snipper de ui en knoflook en fruit even aan.Bak het gehakt in een droge koekenpan op laag vuur rul en bruin. Voeg de tomatenblokjes, verkruimelde bouillontablet, laurierblad en de suiker toe. Laat het gehakt een half uurtje sudderen. Proef nog even en maak op smaak met oregano, peper en zout. Verwijder het laurierblad.



2. SPINAZIE
Roer de losgeklopte eieren en de paneermeel door de ontdooide of goed uitgelekte voorgekookte spinazie. Maak op smaak met nootmuskaat, peper en zout.
3. BECHAMELSAUS
Smelt de boter. Voeg de bloem in een keer toe. Goed roeren en 2 minuten laten garen. Melk er beetje voor beetje bij voegen tot een dikke saus ontstaat. Maak de saus op smaak met zout, peper en nootmuskaat. Roer de helft van de kaas door de saus.
De bechamelsaus kan ook uit een pakje gemaakt worden.
4. Snij de mozzarella in plakjes.

Bereidingswijze

Verwarm de oven voor op 200 graden C.
Doe onderin de vuurvaste schaal de helft van de gehaktsaus.
Leg hierop een een laag lasagnebladen.
Verdeel hierover de helft van de spinazie en de helft van de mozzarella.
Giet 1/3 deel van de bechamelsaus hierover.
Dan weer lasagnebladen, gehaktsaus, spinazie, mozzarella, lasagne, etc. etc. Eindig met lasagnebladen en daarover béchamelsaus met de rest van de geraspte kaas.
Zet de schaal in het midden van de voorverwarmde oven tot de bovenkant goudbruin ( plm. 45 minuten).







Geen opmerkingen:

Een reactie posten