maandag 31 maart 2014

Tomatensoep en bruschetta's met erwtjesspread

Vandaag een super gezonde vegetarische lunch. Ik ben gek op soep en andere hartige dingen als lunch. Alles is echt heel makkelijk te maken. De erwtjesspread komt van de blog van Chickslovefood.

Soep voor 1 persoon
500 gram kleine trostomaten of Roma tomaten
1 kleine teen knoflook
een halve kleine ui
een hand vol verse basilicum
half bouillonblokje naar keuze
verse peper en zout

Snij de knoflook en ui fijn. Fruit deze 2 minuutjes in wat olijfolie. Voeg nu de in stukken gesneden tomaten toe. Bak deze een minuutje of 4 mee. Voeg nu een heel klein beetje water toe. Een kwart kopje is voldoende omdat de tomaten ook al vocht hebben. Voeg nu ook het bouillonblokje toe. Snij driekwart van de verse basilicum fijn en voeg toe. Laat het geheel nu 10 minuten zachtjes pruttelen. Voeg eventueel wat water toe als het te dik is. Zet het vuur uit en maak de dikke soep fijn in een blender of met een staafmixer. Gooi het nu door een zeef en vang de soep op. De pulp kun je weggooien. Maak de soep op smaak met peper en zout en serveer met de overgebleven verse basilicum.



Erwtjesspread
twee eetlepels Griekse yoghurt
een flinke kop diepvrieserwtjes
een theelepel citroensap
een flinke handvol verse muntblaadjes
een halve avocado
versgemalen peper en zout

Giet kokend water over de erwtjes en laat ze ongeveer een minuut staan. Giet ze af en laat ze uitlekken. Voeg nu alle ingrediĆ«nten bij elkaar in een hakmolen of keukenmachine.  Maak er een gladde spread van. Voeg eventueel nog wat meer yoghurt toe om hem wat romiger te krijgen. Maak op smaak met peper en zout. Lekker op brood, een cracker of een rijstwafel.

Bruschetta's
Ciabattabrood
Olijfolie
Verse peper en zout

Dit is eigenlijk heel simpel. Snijd de ciabatta in plakjes en bestrijk met olie. Bestrooi met wat peper en zou en bak ze goudbruin in de oven op ongeveer 200 graden. Het duurt ongeveer 7 minuutjes maar het ligt wel aan je oven.







Geen opmerkingen:

Een reactie posten