zaterdag 6 september 2014

Bruschetta's met tomatensalsa

Ik had een gebakken stokbrood over van gisteren. Zonde om weg te gooien natuurlijk.

Ingrediënten voor 1 bord bruschetta's

1 grote trostomaat
Halve rode ui
Klein teentje knoflook
Handje verse basilicum
Olijfolie
4 el balsamicoazijn
Versgemalen zeezout
Stokbrood

Gebruik een stokbrood,  bij voorkeur wit, wat al afgebakken en afgekoeld is.
Snij hem in schuine dunne plakken en bestrijk met wat olijfolie.  Bestrooi met wat zeezout. Het is ook lekker om de broodjes met wat kruidenboter in te smeren in plasts van olijfolie en zout. Grill de broodjes in de oven tot ze lichtbruin en knapperig zijn.

Snipper de rode ui en de knoflook heel fijn. Verwijder het vruchtvlees van de tomaat en snij de tomaat in kleine blokjes.  Hoe fijner hoe beter. Voeg 1 el olijfolie toe en de balsamicoazijn.  Voeg zout naar smaak toe. Snij de basilicum fijn en voeg toe. Laat een paar minuutjes staan. Vlak voor het serveren giet je het vocht af. Je mag een klein beetje laten zitten. Beleg de bruschetta's als ze afgekoeld zijn met de salsa.


Geen opmerkingen:

Een reactie plaatsen